Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

AC

Schepencollege herverdeelt bevoegdheden

Burgemeester Mien Van Olmen is omwille van medische redenen verhinderd en laat zich als burgemeester vervangen door schepen Jan Michielsen. Om het takenpakket van schepen en waarnemend burgemeester Jan Michielsen beheersbaar te houden, hebben de schepenen hun individuele bevoegdheden herverdeeld. Schepen Pascal Van Nueten is daardoor voortaan ook bevoegd voor woonbeleid, schepen Stefan Verrraedt voor archief, schepen Eva Brandwijk voor landbouw en plattelandsontwikkeling en schepen Bart Michiels voor flankerend onderwijsbeleid en internationale samenwerking.

Jubilerende verenigingen

Op 18 oktober huldigt het stadsbestuur acht Herentalse verenigingen die in 2023 hun 25-jarig jubileum (of een veelvoud) vieren.

  • Koninklijke Fanfare De Noorderzonen: 150 jaar (opgericht op 6 november 1873)
  • VIVA: 100 jaar (opgericht in 1923)
  • Koninklijke Aloude Sint-Sebastiaansgilde van Herentals: 75 jaar (opgericht op 20 januari 1948)
  • Herentalse tennis- en padelclub: 50 jaar (opgericht op 22 oktober 1973)
  • Scouts & Gidsen Reynaert-Adinda 5de en 12de Kempen: 50 jaar (opgericht op 1 september 1973)
  • Wielertoeristen Scheef Kaderke: 50 jaar (opgericht in 1973)
  • K.S.K.S: 25 jaar (opgericht op 13 mei 1998)
  • Seniorenoverleg: 25 jaar (opgericht op 9 oktober 1998)

Het stadsbestuur biedt de jubilerende verenigingen een receptie aan in zaal ’t Hof, van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Reinig het graf van uw dierbaren op ecologische manier

In november herdenken we onze overleden familieleden en vrienden. We brengen een bezoek aan de begraafplaatsen en geven de graven een poetsbeurt. We merken dat mensen soms poetsen met bleekwater of een ander chemisch product. Dat mag niet.

Poetsen met bleekwater of andere schadelijke stoffen is een bedreiging voor het groene karakter van de begraafplaats. Wortels van bomen en struiken sterven af en het groen verdwijnt. Bovendien verstoort de indringende geur van chemische producten de sereniteit op de begraafplaats.

Graven mogen enkel gepoetst worden met water en ecologische poetsproducten. Een uitstekende vervanger voor bleekwater is zwarte zeep op basis van biologische lijn- en olijfolie.

Gespreksmoment Overleg voor Personen met een Handicap op 9 november

Het Overleg voor Personen met een Handicap (OPH) is al bezig met de voorbereidingen van hun nieuw beleidsplan. Op donderdag 9 november vindt er om 19 uur in dienstencentrum Convent2 (Augustijnenlaan 26/1) een gespreksmoment plaats. Zo kan iedereen zijn of haar inbreng doen over thema’s die belangrijk zijn voor mensen met een beperking. Denk maar aan mobiliteit, vrije tijd en toegankelijkheid. Inschrijven kan via dienstencentrum@herentals.be of 014-28 20 00.

Aangepaste verkeerssituaties

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober vindt op het Heiken “Eventing ten Troon” plaats. De Heikenstraat is daardoor beide dagen van 7 tot 19 uur afgesloten voor het verkeer.

Verlenging premie asbestverwijdering

De extra premie van 8 euro per vierkante meter asbestverwijdering in combinatie met muurisolatie (residentieel en niet-residentieel) of dakisolatie (niet-residentieel) wordt verlengd. In plaats van facturen tot eind 2023, zullen aanvragen tot eind 2025 mogelijk zijn. Ook facturen opgemaakt in 2024 of 2025 zullen dus in aanmerking komen voor deze verhoging, op voorwaarde dat u tijdig uw aanvraag indient. Voor dakisolatie in combinatie met asbestverwijdering residentieel is er geen einddatum voorzien.

Meer info op www.herentals.be/mijn-verbouwpremie of 014-28 50 50.

Vzw OpWeg zoekt bestuursvrijwilligers

Vzw OpWeg aan de Markgravenstraat 75 biedt al 30 jaar één-op-één begeleiding aan personen met een beperking. De vzw zoekt nu gemotiveerde en geëngageerde bestuursvrijwilligers met verschillende achtergronden, om de raad van bestuur te versterken. Die vergadert minstens vier keer par jaar, bij voorkeur tijdens de kantooruren. De algemene vergadering komt tweemaal per jaar samen en dit bij voorkeur in de vooravond. De vergaderingen hebben altijd plaats in Herentals.

U kan uw kandidaatstelling schriftelijk indienen bij Marjan Puls, directeur via directie@vzwopweg.be met een beknopte motivatie tegen uiterlijk 4 december 2023.

vzwopweg.be.                                                                                                                                       

AC

Deel dit artikel